Ob menjavi oken v NUK odkrili skoraj sto let staro "umetnino"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Ko so sneli okvirje, se je razkrila zanimiva slika ...
Oglej si celoten članek

V Nacionalni univerzitetni knjižnici (NUK) potekajo gradbena dela, in sicer montirajo nova okna. A ko so delavci sneli okvirje, se je razkrila umetnina, ki jo je delavec narisal ob gradnji knjižnice v 30-ih letih prejšnjega stoletja, je na Twitterju zapisal Matjaž Lulik, zaposlen v Rokopisnem oddelku NUK. 

Stavba NUK je bila sicer dokončno zgrajena šele leta 1941, po množičnih študentskih demonstracijah in protestih, saj vlada v Beogradu gradnji ni bila naklonjena. Načrt stavbe je narisal arhitekt Jože Plečnik. Je kulturni spomenik najvišjega reda.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:03 17. December 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.