Ob posel zaradi zapore Vojkove

Foto: Žurnal24 Obnova Vojkove s komunalno infrastrukturo bo stala blizu 3,4 milijona evrov.
Po nekaterih ocenah naj bi imeli določeni ljudje zaradi obnove do 30% manj prometa.
Oglej si celoten članek

˝O tem, da bo od jutri popolna zapora Vojkove ceste, ne vem nič. Zagotovo pa se nam bo zmanjšal obseg dela; vsaj za tretjino. Problem je tudi, ker imamo pred čistilnico rezerviran parkirni prostor za stranke, zdaj pa jih bomo morali preusmeriti kam drugam,˝ ocenjuje uslužbenka kemične čistilnice Nouvelle na Vojkovi cesti.

V sožitju z dediščino
Občina se je odločila Vojkovo obnoviti, zato bo jutri začela veljati popolna zapora nabrežja. Trajala bo vse do konca julija, zajela pa bo del od križišča s Cankarjevo ulico do križišča s Pristaniško in Ljubljansko cesto. Zaradi zapore se bo spremenil prometni režim, dosedanji avtobusni postajališči bosta premaknjeni na Ferrarsko cesto, pred Prešernovim trgom pa bo urejeno začasno krožišče.

˝To je edina rešitev, ki omogoča odvijanje mestnega in primestnega avtobusnega prometa po veljavnih voznih redih,˝ sporočajo s koprske občine. Dostop do starega mestnega jedra bo na tem območju omogočen le stanovalcem, smetarjem in intervencijskim vozilom.

Kako bo potekalo delo, ni jasno
Izvajalec mora o delih obvestiti stanovalce. Preverjali smo, ali prizadeti sploh vedo, kaj jih čaka vse do poletja.

˝Slišala sem, da jo bodo zaprli. To bo spet povzročilo cestni zamašek, ljudje bodo bolj pod stresom in posledično se bo zmanjšal tudi promet v lokalu ali pa se bo vsem mudilo in bodo manj spili,˝ pa ocenjuje Vanessa Ratajec iz Tabu bara na Vojkovem nabrežju.

Delavka Jožica iz bližnjega Steklarstva Vižintin si sploh ne predstavlja, kako bo njeno delo potekalo v prihodnje. ˝Nihče nas ni obvestil o tem, vsekakor pa se bo poznalo pri poslovanju, ker nam stranke prinašajo stvari (sicer imamo delavnico drugje) in sem nam dostavljajo material. Ne vem, kako bomo to uredili.˝

Prometne zagate pa bodo še večje zaradi zapor in sprememb prometne ureditve ob gradnji obalne hitre ceste. Kje vse bodo zapore in koliko jih bo ter kakšne bodo spremembe v prometu, bodo pristojni sporočili danes.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.