Ob regresu še 900 evrov nagrade

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V HSE obšli priporočilo vlade o regresu z izplačilom nagrade.
Oglej si celoten članek

Krovna družba Holdinga Slovenske elektrarne (HSE), ki ima precejšnje težave pri iskanju virov za nadaljnje financiranje 1,45 milijarde evrov vrednega šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ 6), je pred dnevi zaposlenim izplačala 900 evrov bruto nagrade za uspešnost, piše današnji Dnevnik. Kot dodaja, gre za obvod, s katerim so se na holdingu izognili priporočilu vlade, ki državnim podjetjem od lani "dovoljuje" zgolj izplačilo regresa v višini minimalne plače, to je okoli 780 evrov bruto.

Generalni direktor HSE Blaž Korošak je za časnik pojasnil, da "imajo na eni strani priporočilo vlade, na drugi pa kolektivno pogodbo", ki zapoveduje izplačilo vsakoletnega regresa v višini 1.500 evrov bruto. Ob tem je spomnil na tožbo, ki so jo zaradi izplačila minimalnega regresa za leto 2012 vložili sindikati Dravskih elektrarn in na sodišču dosegli, da jim mora družba razliko poplačati.

V TEŠ, Hidroelektrarnah na spodnji Savi in v Dravskih elektrarnah so za Dnevnik potrdili, da so izplačali le minimalni regres brez nagrade.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 08:24 10. December 2013.

    tistim pa ki nimajo za plačilo položnic NAŠE elektrike pa izklopijo...sami pa žanjejo čiste dobičke v največji recesiji...kaj že to …

  • 14:48 8. Oktober 2013.

    V teh kriznih časih se tudi kolektivne pogodbe lahko spremenijo...Zakaj pa potem dvigujete cene? Koga plačujete z dobički...

  • 12:09 8. Oktober 2013.

    Ko kritiziraš to lopovsko bando, ti komentar zbrišejo! Sramota!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.