Ob stadionu še dvorana

Foto: Žurnal24 MOL in SŽ se ne morejo dogovoriti glede zemljišč. (Foto: Nik Rovan)
Atletski center. Projekt stoji zaradi spora med MOL in železnicami.
Oglej si celoten članek

Ker se Mestna občina Ljubljana (MOL) in Slovenske železnice (SŽ) ne morejo dogovoriti glede nepremičnin, ki so del športnega parka v Šiški, se gradnja atletskega središča ne more začeti. Kot kaže, na MOL kljub napovedim ne pričakujejo, da bodo spor kmalu rešili, saj v osnutku letošnjega proračuna za novo središče v Šiški ni predvidenih sredstev.

Spet z javnimi sredstvi
“MOL je SŽ že posredovala ponudbo za odkup, s katero se ne strinjajo,” je o sporu povedala Simona Remih, načelnica občinskega oddelka za ravnanje z nepremičninami. “Z MOL oziroma Zavodom Tivoli se še dogovarjamo o ureditvi lastniških razmerij, zato vam natančnejših podatkov ne moremo posredovati,” pa je dejal Marko Tancar s SŽ.

Projekt bo financirala MOL, koliko bo stal, pa Marko Kolenc, načelnik občinskega oddelka za šport, še ni vedel. Je pa napovedal, da računajo tudi na sredstva iz državnega proračuna, Fundacije za šport in evropska sredstva.

S krožno 200-metrsko stezo
Za projekt so že izdelali različice urbanistične zasnove, ki poleg posodobitve atletskega stadiona vključuje dvorano s krožno 200-metrsko atletsko stezo, je povedal Kolenc. Dodal je, da želijo gradnjo središča začeti čim prej, začetek pa je vezan na dogovor s SŽ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.