Ob stavki brez dogovora

Foto: Žurnal24 Mesarič je zbrane sproti obveščal o poteku stavke in o zaključkih, ki so jih spr
Stavka. Avtobusi so po zagotovilih Veolie vozili skoraj brez motenj. Stavkajoči so bili razočarani, da niso bili enotni.
Oglej si celoten članek

Ti si stavkokaz; ker nismo enotni, ne bomo nič dosegli,” je bilo že zjutraj slišati težke besede, ki jih je stavkajoči namenil sodelavcu avtobusnemu šoferju, ker se ni pridružil včerajšnji opozorilni stavki voznikov v Veolii Transportu Štajerska.

(Foto: Nino Verdnik) Sindikat je od jutra zbiral podpise delavcev, ki so se odločili za stavko.

 

Večina jih je delala
Kljub napovedim Dušana Vidoviča, sindikalnega predstavnika KNSS Neodvisnost v Veolii Transport, da se jih bo zbralo vsaj od 150 od 321, jih je včeraj stavkalo slabih 110. “Že večkrat nas je svobodni sindikat tako izdal tik pred zdajci. Uprava je danes na delo poklicala tiste, ki so imeli prost dan ali se niso odločili za stavko, zato je tudi veliko avtobusov vozilo. Vendar mi vztrajamo pri svojem,” je še naprej prepričan Milan Mesarič, predsednik KNSS Neodvisnost. Po zagotovilih Veolie je mestni promet potekal skoraj nemoteno, medtem ko je bil izpad na primestnem prometu le okoli 3,5-odstoten.

Predsednik uprave Veolie Transporta Bo Karlsson kljub prošnji delavcev najprej ni želel stopiti pred njih, kar so mu zamerili. Zakaj bi se pogajal z njimi, saj zato imajo delavske predstavnike?” je medijem pojasnil prvi mož družbe. Pozneje se jim je za nekaj minut le pridružil.

(Foto: Nino Verdnik)  Karlsson je s svojim prevajalcem popoldne le stopil med voznike, vendar le za nekaj minut. Nagovoril jih ni.

 

Morda splošna stavka
Včeraj sindikat in uprava družbe znova nista našla skupnega jezika. Oba s prstom kažeta drug na drugega; sindikati, da uprava ne ponudi nič konkretnega, vodstvo pa, da sindikat ne sprejme ponujenega ter ni pripravljen na dialog in mirna pogajanja.

Sindikat pa napoveduje, da bo vztrajal pri zvišanju urne postavke na 5,2 evra in drugače plačani razpoložljivosti na delovnem mestu. “Sicer bomo napovedali splošno stavko,” je sklenil Mesarič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.