Ob žici hodilo 6.000 otrok

Foto: Žurnal24 Pot ob žici je poleg spomina na osvoboditev Ljubljane 9. maja 1945 namenjena tud
Pot ob žici. 55. prireditev se je začela. Današnjega pohoda se je udeležilo skoraj šest tisoč otrok, večinoma iz ljubljanskih vrtcev.
Oglej si celoten članek

V sklopu 55. prireditve Pot ob žici se je danes po Poti okoli Ljubljane sprehodilo skoraj šest tisoč otrok. Skupno v vseh dneh organizatorji po besedah vodje tridnevne prireditve Gojka Zalokarja pričakujejo okoli 30 tisoč ljudi.

Vrtčevski otroci so se lahko v pohod po poti, kjer je okupirano Ljubljano obdajala žica, vključili na sedmih kontrolnih mestih na poti, ki so hkrati štartna in ciljna mesta. Vsi otroci, ki so osvojili en kontrolni žig, bodo prejeli priznanje.

Poleg ljubljanskih vrtcev so se letošnjega pohoda udeležili tudi otroci iz petih vrtcev od drugod, med drugim iz Zagorja in Hrastnika. Največ otrok je šlo mimo kontrolne točke v Kosezah.

Jutri se bodo na pot podali osnovnošolci in srednješolci, številni pa bodo na pohod odšli tudi v soboto –  nekateri se bodo takrat v jutranjih urah udeležili teka trojk. Prireditev Pot ob žici je za udeležence brezplačna.

Teka trojk se bo sicer udeležilo kar 300 ekip več kot lani. Vsi udeleženci teka se boste lahko naslednji teden poiskali v veliki Žurnalovi galeriji. Več o tem preberite TUKAJ.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.