Obalo zasedli hroščki

Foto: Žurnal24 Središče dogajanja bo Avtokamp Belvedere, v nedeljo bo paradna vožnja po Obali.
Hrošč. Najbolje prodajan avto vseh časov.
Oglej si celoten članek

Presežki. Do nedelje bo na Obali potekalo deveto srečanje Volkswagnovih starodobnikov. “Pričakujemo okoli sto vozil,” pove Silvo Centrih, podpredsednik Euro VW Cluba 2002 in predstavnik organizatorjev ene izmed najbolj množičnih oldtajmerskih prireditev na Obali.

Hrošč velja za enega od najbolje zasnovanih avtomobilov za širše množice doslej. Je avto, ki so ga naredili v največ primerkih, delali so ga v največ državah sveta in najdlje.

Hroščev so izdelali nekaj več kot 21 milijonov in pol. Prvotno različico so razvili leta 1934, množična proizvodnja pa se je začela po drugi svetovni vojni. Zadnjega hrošča so v Evropi naredili leta 1978; zadnji na svetu pa je s tekočega traku zapeljal v tovarni v mehiški Puebli leta 2003.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.