Občanom 590 tisočakov

Foto: Žurnal24 Župan Anton Maver pojasnjuje, da bo občina obdržala približno 300 tisoč evrov, k
V občini Mokronog - Trebelno bodo 590 tisočakov od skupaj 890 tisoč evrov vrnili upravičencem vlaganj v telekomunikacijsko omrežje.
Oglej si celoten članek

Denar so pridobili na osnovi dokumentacije, s katero so razpolagali v nekdanjih krajevnih skupnostih Mokronog in Trebelno, je povedal župan Anton Maver: "Ni pa nam uspelo, da bi denar dobili tudi tisti, ki so takrat pomagali na drugačen način."

 

Največji delež

V nekdanji Krajevni skupnosti Mokronog bodo upravičenci za obdobje do leta 1983 dobili 200, za obdobje med letoma 1984 in 1987 700, za obdobje po letu 1988 pa 550 evrov. V nekdanji Krajevni skupnosti Trebelno bodo upravičenci dobili 900 evrov, v Krajevni skupnosti Tržišče pa 1900.

Nepopolni seznami
V Mokronogu je sicer zahtevkov – teh je okoli 360 – več od vlagateljev na seznamu – teh je 325, na Trebelnem pa imajo nekaj več kot 200 zahtevkov. Kot je povedala Saša Mežnaršič z občinske pravne službe, seznami niso popolni: "Zlasti pomanjkljiva je dokumentacija na Trebelnem." Zneske naj bi občina vrnila v enem letu.

Denar za infrastrukturo
Občina bo obdržala približno 300 tisoč evrov, ki so jih zbrali s krajevnim samoprispevkom. "Za Mokronog je to približno polovico, za Trebelno pa okoli 44 odstotkov," je pojasnil Maver. Denar bodo na Trebelnem porabili za vodovodno in cestno področje ter večnamenski dom, v Mokronogu pa za knjižnico in vrtec.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.