Občina morala izplačati 14 tisočakov

Foto: Žurnal24 Kot pojasnjuje Vida Gračnar, so morali v vseh teh letih materialne stroške pokri
Denar. KS Koper Center po štirih letih od MOK končno dobila denar za svoje delovanje.
Oglej si celoten članek

Krajevna skupnost (KS) Koper Center z več kot 5.400 prebivalci je od Mestne občine Koper (MOK) po več letih izterjala denar za delovanje za leto 2006.

MOK ji je na podlagi odločbe sodišča in izvršbe prejšnji teden nakazala 14.579 evrov. Kot je znano, MOK z izgovori, da KS ni predložila programa oziroma poročil, tej od leta 2006 za delovanje ni izplačala niti evra.

“Vsa poročila o delu in finančna poročila smo vedno oddali redno. Ta izgovor torej ne drži,” je dejala Vida Gračnar, predsednica sveta KS. MOK pa je sodišču celo utemeljevala, da je načrtovan proračunski primanjkljaj za leto 2009 več kot 42 milijonov evrov in da zato nima prostih sredstev.

Z nakazanim denarjem bo KS najprej poravnala dolg nekdanji tajnici, ki je morala leta 2006 dati odpoved in je od KS iztožila sredstva v višini devet tisoč evrov.

Tudi za sredstva za preostala leta od 2007 do 2009 bo KS zahtevala izvršbo, in sicer v paketu. Z MOK so nam včeraj odgovorili le, da je bila po tožbi KS Koper Center izvedena izvršba in je morala občina nakazati omenjena sredstva, sodišče pa MOK žal ni prisluhnilo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.