Občina prerazporedila terjatve in naložbe

Foto: Dejan Mijović
Foto: Dejan Mijović
Računsko sodišče je postojnski občini glede pravilnosti poslovanja v letu 2010 izreklo negativno mnenje.
Oglej si celoten članek

Med drugim je Občina Postojna pripravila proračun za leto 2010 do ravni proračunskih postavk, v poročilu o izvrševanju proračuna v prvi polovici leta 2010 in v zaključnem računu proračuna za leto 2010 pa ni prikazala vseh zahtevanih podatkov.

Občina Postojna je tako nekaj več kot 500.000 evrov iz bilance prihodkov in odhodkov prerazporedila v račun finančnih terjatev in naložb. Računsko sodišče je zaradi ugotovljenih nepravilnosti, ki niso bile odpravljene med revizijo, zahtevala predložitev odzivnega poročila, v katerem mora občina izkazati ustrezne popravljalne ukrepe. Sodišče je podalo tudi priporočila za boljše poslovanje občine, je razvidno iz povzetka revizijska poročila računskega sodišča.

Računsko sodišče je tudi ugotovilo, da občina v letni načrt razpolaganja z nepremičnim premoženjem ni vključila vseh zahtevanih podatkov, storitve urejanja javnih zelenih površin je oddala v več delih, storitve vzdrževanja javnih prometnih površin pa je oddala z naročilnicami in ne s koncesijo.

Prav tako je postojnska občina podpisala pogodbo za tiskanje občinskega glasila, ki ni bila skladna z izbranim ponudbenim predračunom, sklepala je tudi avtorske pogodbe in plačevala študentska dela v neskladju s predpisi.

Po navedbah sodišča občina ni zagotovila pravočasnega poročanja svetniških skupin o porabi sredstev, v komisijo za vodenje postopka javnega razpisa za sofinanciranje na področju športa pa je imenovala člane, ki so bili s prejemniki sredstev interesno povezani.

Občina po ugotovitvah sodišča ni sprejela lokalnega programa za kulturo, z ustanovitvijo osebe zasebnega prava ter vplačilom osnovnega kapitala v denarju in s stvarnim vložkom ni ravnala skladno s predpisi, saj akt o ustanovitvi zasebne družbe ni sprejel občinski svet.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.