Občina za poplavljene

Foto: Žurnal24 Podivjana Krka je v Žužemberku povzročila za 35 tisoč evrov škode na objektih in
Škoda. Občina bo prispevala za poplavljene hiše in objekte.
Oglej si celoten članek

Občina Žužemberk bo iz proračuna namenila 14 tisoč evrov za pomoč oškodovancem, ki jim je Krka septembra poplavila hiše ali druge objekte.

''Poplavljenih je bilo osem hiš in 12 objektov, od tega en industrijski na Dvoru. Tisti, ki so imeli poplavljene hiše, v katerih živijo, bodo prejeli po tisoč evrov, za preostale objekte pa po 500 evrov,'' je povedal Vlado Kostevc, direktor občinske uprave. ''Gre za najnujnejšo pomoč, državna bo namreč prišla pozneje,'' je dodal župan Franc Škufca.

Za poplavljene kmetijske površine – poškodovano je bilo predvsem travinje ob Krki – škode ne bodo povrnili, saj ta ni bila tolikšna, da bi bili oškodovanci upravičeni do povračila, je še pojasnil Kostevc.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.