Občinarje motijo cvetlična korita

Foto: Nataša Čepar
Foto: Nataša Čepar
Inšpektorjev ne motijo smeti, ampak rože.
Oglej si celoten članek

"Presenečena sem bila, ko sem – prav na valentinovo – prejela opozorilo občinskega inšpektorata, da moram umakniti korito z oleandrom pred svojo hišo," pravi Miomirka Kramperšek z Dapontejeve rebri, ulice, ki vodi do Prešernovega trga v koprskem mestem jedru. "Ta oleander stoji tu že 18 let. Zakaj je za občino kar naenkrat postal moteč?" se sprašuje.

Turistom v veselje

"Pred našo hišo se ustavljajo turisti in se fotografirajo. Občina bi nam morala biti hvaležna, da skrbimo za rože na ulicah! Ali pa so res tako obupani, da želijo še na naš račun zapolniti prazno blagajno ..." skomigne z rameni. Opozorilno pismo inšpektorata je prejela tudi njena soseda, ki ima prav tako pred vhodnimi vrati korito z rožo in približno desetcentimetrsko gredico ob zidu; ta je na tem mestu vsaj 30 let. "Neuradno sem se pozanimala in izvedela, da so opozorila za odstranitev korit prejeli vsi prebivalci mestnega jedra," razlaga Kramperškova.

Na občini molčijo

Občinski inšpektorat Mestne občine Koper (MOK) je v opozorilu Kramperškovi zapisal, da so pri ogledu javnega dobrega po uradni dolžnosti ugotovili, da je pred stanovanjsko hišo cvetlično korito brez dovoljenja. "Glede na ugotovljeno vas kot domnevno lastnico opozarjamo, da je potrebno cvetlično korito odstraniti oziroma si pridobiti dovoljenje pristojnega urada MOK. V konkretnem primeru gre za kršenje določil odloka o občinskih cestah in drugih javnih površinah," navajajo. Za pojasnila smo se obrnili na koprsko občino, kjer pa odgovora po več dnevih nismo prejeli. Po mnenju številnih občanov ulice v starem delu mesta večinoma kazi precejšnja umazanija z golobjimi in pasjimi iztrebki na čelu. Zato se čudijo, da so se inšpektorji urejanja ulic v starem delu mesta lotili pri koritih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 19:44 23. Februar 2014.

    To je banda Popovičeva, ki ustrahije vse tiste, ki niso z njim!!

  • 11:01 23. Februar 2014.

    Pozimi nimajo kje zaslužit z nepravilno parkiranimi vozili, zdaj se so spravli na korita z rožami...smadi.

  • 10:49 23. Februar 2014.

    Koprski občinski inšpektorat bi morala takoj pregledati KPK!!! (to ni Komisija za preprečevanje korupcije, ampak Komisija Psihiatrične klinike).

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.