Občine bodo pridobile drugo mnenje

Gnojevka. Zaradi dvomov o njeni neoporečnosti nameravajo naročiti analize pri drugi ustanovi.
Oglej si celoten članek

Da bi dokončno razrešili dvome o razlivanju gnojevke iz bioplinarne na Lokvah po zemljiščih v Beli krajini, so se tamkajšnje županje na pobudo okoljskega gibanja Proteus odločile, da sofinancirajo analize pri drugi ustanovi.

Namen je ugotoviti, ali je ta gnojevka res neoporečna in ali je resnično prvega razreda okoljske kakovosti, kot govorijo analize Zavoda za zdravstveno varstvo Kranj, ki te analize zdaj sicer izvaja,” je pojasnila semiška županja Polona Kambič.

Sestanek z inšpektorji

Občine nameravajo nove analize naročiti pri Zavodu za zdravstveno varstvo Novo mesto, a prej želijo izvedeti, koliko teh analiz bi bilo in kakšen strošek bi to pomenilo. Sklicati nameravajo tudi sestanek kmetijske, okoljske in veterinarske inšpekcije, ki naj bi podale poročila, ali gnojevka ogroža vire pitne vode. “Če ljudem podatkov ne daš, se dvom samo poveča, to pa je treba odpraviti. Če so dvomi upravičeni, je treba v skladu z vsemi obstoječimi mehanizmi ukrepati,” je izpostavila Kambičeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.