Občuten padec novih okužb

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Število okužb se je v primerjavi s prejšnjim tednom skoraj prepolovilo.
Oglej si celoten članek

V četrtek je bilo opravljenih 2.394 testov PCR in 75.198 hitrih antigenskih testov. Potrjenih je bilo 3.771 primerov okužbe. NIJZ ocenjuje, da je v državi še 96.344 aktivnih primerov. 

Skladno z napovedmi se epidemiološke razmere v državi umirjajo, kar lahko vidimo tudi iz številk. V prvih štirih dneh prejšnjega tedna je bilo potrjenih 36.070 novih primerov, medtem ko je bilo v prvih štirih dneh tega tedna potrjenih 20.199 primerov. 

Znižujeta se tako štirinajstdnevna incidenca na sto tisoč prebivalcev (4.567) kot sedemdnevno povprečje potrjenih primerov (5.046). 

V bolnišnicah je 860 bolnikov, ki imajo covid, od tega 112 v enotah intenzivne terapije. Zaradi covida jih je na navadnih oddelkih 407, na intenzivnih pa 103. 

Pričakujemo lahko, da bo vlada v kratkem sporočila morebitne spremembe trenutnih ukrepov. Stroka je namreč v torek predlagala določene spremembe, med drugim tudi ukinitev karanten. Predvideno je bilo, da bo vlada o tem odločala na četrtkovi seji, a se je zapletlo. Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek naj bi predlagal določene sprostitve, ki jih stroka ni predvidela. 

Vlada se bo sestala popoldne ob 16. uri, tako da lahko v pozno popoldne pričakujemo odločitev.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:56 18. Februar 2022.

    Število okužb je premosorazmeren številom ciklov na PCR testu. Za naslednjo rundo testov ne bomo potrebovali, simptomi bodo sami po …

  • 10:15 18. Februar 2022.

    Volitve bodo oz. so preimenovale kovid v prehlad. Boj je končan, zmaga bo vnovčena na volitvah, jeseni pa se bo …

  • 09:50 18. Februar 2022.

    Ne se prehitro veseliti . Ne vemo kakšen grafikon nam bodo narisali naslednji teden .Vse je odvisno od sanj velikega …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.