Obe poti Vegrad peljeta v brezno

Foto: Žurnal24 null
Tajnikar. Če Hilda Tovšak danes odstopi, je to popolnoma irelevantno. S stališča upnikov in delavcev bi bil ugodnejši stečaj Vegrada, a menedžerji si želijo prisilne poravnave.
Oglej si celoten članek

Ekonomist Maks Tajnikar je dolgo časa pričakoval današnjo razglasitev insolventosti Vegrada, saj so podatki že dlje časa kazali, da je podjetje v hudi krizi. Podjetje ima sedaj na voljo dve poti – ali prisilno poravnavo ali stečaj. V prvem primeru jo bodo najbolje odnesle banke in vodilni v družbi, ki so želeli izvesti menedžerski prevzem. Slednji bodo zato zelo navijali za to opcijo.

 

A Tajnikar meni, da je veliko bolj logična in hkrati pravična možnost stečaj. V tem primeru bi bili upniki in zaposleni bolj pravično poplačani. V prid stečaja po mnenju Tajnikarja govori tudi dejstvo, da družba niti v primeru prisilne poravnave ne bi mogla nadaljevati s poslovanjem v sedanji obliki. To bi moralo po njegovem prevzeti ena izmed zdravih hčerinskih družb, ki bi dokončala odprte posle in sprejemala nove projekte.

Večina za Hildin odstop
Na vprašanje, ali bi morala Hilda Tovšak odstopiti, vas je odgovorilo 543 bralcev in bralk. 84 odstotkov vas je prepričanih, da bi morala odstopiti, 16 odstotkov pa, da za to ni potrebe.
Kaj bo s Celovškimi dvori
Insolventnost Vegrad utegne imeti negativne posledice tudi na dokončanje Celovških dvorov, čeprav Tajnikar meni, da so v družbi zavestno zavlačevali z novico, da bi lahko vmes opravili čim več dela na stanovanjskem kompleksu ob Celovški cesti v Ljubljani ter tako zvišali morebitno stečajno maso.

 

Tajnikar še dodaja, da je danes za odstop prve dame družbe Hilde Tovšak prepozno. Morala bi odstopiti ali biti odstopljena že pred časom, ko je nadzornemu svetu skrivala podatke o stanju v družbi, doda za konec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.