Obeta se nova interpelacija, tokrat zoper infrastrukturnega ministra

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Poslanec Andrej Čuš zbira podpise za vložitev interpelacije zoper infrastrukturnega ministra.
Oglej si celoten članek

"Sit sem stalnih infrastrukturnih projektov, ki ne zaživijo v praksi ali pa se dopolnjujejo z aneksi na aneks in tako naprej," je že včeraj napovedal interpelacijo nekdanji poslanec Andrej Čuš, ki je danes očitke zoper ministra predstavil ostalim poslancem in javnost.

Ministru Petru Gašperšiču med drugim očita delovanje, ki nasprotuje izgradnji 2. tira med Divačo in Koprom, s čimer ogroža vitalne interese Republike Slovenije. Neuspešno elektrifikacijo ter posodobitev železniške proge Pragersko – Hodoš. "Elektrifikacija proge Pragersko – Hodoš nam kaže na nesposobnost ministra in kaj nas čaka z drugim tirom," je izpostavil Čuš, ki navaja, da je minister izgubil nadzor nad področjem za katerega je odgovoren.

Največ očitkov pa je Čuš nanizal glede domnevnega političnega kadrovanja, pritiskov in neetičnosti v primeru Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji in Luke Koper. Politika naj bi na ta način s svojim vmešavanjem zavirala gospodarstvo.

Čuš pravi, da bo podpisev dovolj

Nepovezan poslanec, ki je preišnji mesec izstopil iz SDS, navaja, da po prvih sestankih pričakuje, da bom zbral dovolj podpisov za interpelacijo. Upoštevajoč svoj podpis potrebuje še devet drugih.

V NSi, ki ima pet poslancev, so dopoldne že napovedali, da bodo o podpori resno premislili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • mph
    13:48 22. Junij 2016.

    Tukaj bi jim lahko dosti svetovali pri SDS, ki imajo z interpelacijami, ki so sicer same sebi praviloma namen, največ …

  • 09:52 22. Junij 2016.

    Tudi jaz predlagam za zabavo preprostega ljudstva 3-4 interpelacije na mesec. Podoben princip kot Rimski kolosej in igre v njem.

  • 09:00 22. Junij 2016.

    Gregorjev človek, tale minister.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.