Obeta se prva naložba ruskega milijarderja pri nas

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Delo poroča, da bo Slovenija deležna prve investicije ruskega oligarha Andreia Bokareva.
Oglej si celoten članek

Ruski milijarder Andrei Bokarev je bil kot predsednik ruske smučarske zveze konec maja v Sloveniji, po njegovem obisku pa so se razširile govorice, da bo postal novi lastnik golfišča v Smledniku pri Ljubljani, poroča Delo. 

Premoženje Bokareva revija Forbes ocenjuje na 1,37 milijarde evrov. V Portorož, kjer je potekalo srečanje šefom smučarskih zvez, je prišel z zasebnim letalom. 

Igrišče za golf na Smledniku pri Ljubljani je v stečajni masi družbe Golf projekti, trenutno je v najemu. 

Andrei Bokarev je predsednik uprave Transmasholdinga, vodilnega ruskega izdelovalca lokomotiv in železniške opreme, ki zaposluje 55.000 ljudi in ustvari okoli 2,8 milijarde evrov prihodkov na leto, še poroča Delo. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.