Obilo nočnega znoja za reševalce

Foto: Žurnal24 Hrvata sta se med vzpenjanjem na Jalovec zaplezala na tako imenovani JLA-smeri.
Gorski reševalci so imeli ponoči obilo dela z iskanjem pogrešanih planincev. Dveh Švicarjev, ki naj bi izginila v Kamniških Alpah, še niso našli, medtem ko sta Hrvata, ki sta se zaplezala pod Jalovcem, že na varnem.
Oglej si celoten članek

Sinoči malo pred pol deveto so kranjski regijski center za obveščanje obvestili o dveh hrvaških državljanih, ki sta se zaplezala pod Jalovcem v Tamarju. Plezala sta smer JLA in obtičala na višini okoli dva tisoč metrov. Gorski reševalci Postaje GRS Rateče plezalcev zaradi bližajoče se teme niso mogli najti. Ocenili so, da je zaradi težke smeri, ocenjene s težavnostno stopnjo 7, reševanje ponoči prenevarno, zato so ga začeli zjutraj.

Hrvata sta prenočila v steni, zjutraj pa so z njima reševalci navezali stik in jima svetovali, kako naj nadaljujeta pot, je za Zurnal24 povedal vodja reševalcev v Ratečah Marko Kopavnik. Gornikoma je tako uspelo priti s stene in sta že na poti v dolino.

V Kocbekovem domu na Korošici pa prav tako od sinoči pogrešajo dva švicarska planinca. Gorski reševalci postaje GRS Kamnik so pregledali pot po dolini Kamniške Bele preko Presedljaja do Kocbekovega doma na Korošici, vendar pogrešanih še niso našli. Podatke o domnevno izginulih preverja tudi policija, saj ni jasno, ali sta Švicarja sploh nameravala priti do omenjene postojanke, nam je pojasnil Rado Nadvešnik iz GRS Kamnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.