Obiskovanje lokalov povečuje nevarnost okužbe.

Foto: Anže Petkovšek Maske
Študija ameriškega Centra za nadzor nad boleznimi (CDC) ugotavlja, da je z vidika okužb z novim koronavirusom obiskovanje barov in restavracij veliko bolj nevarno kot nakupi v trgovinah, delo v pisarnah, obiski cerkva ali uporaba javnega prevoza.
Oglej si celoten članek

Študija CDC temelji na pogovorih s 300 osebami po 11 ameriških bolnišnicah v mesecu juliju, od katerih je bila polovica po testu okuženih, polovica pa ne.

Izvajalci študije so ugotovili, da so bili tisti, ki so v zadnjih dveh tednih pred okužbo obiskali bar ali restavracijo, okuženi v dvakrat večjem številu, kot pa tisti, ki niso. Pomanjkljivost študije je sicer v tem, da ni vključila vprašanj, ali so obiski barov in restavracij potekali znotraj objektov ali na prostem.

V ZDA se je do četrtka po podatkih univerze Johnsa Hopkinsa s koronavirusom okužilo že 6,4 milijona ljudi. Za covidom-19 pa jih je umrlo več kot 191.700.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 12:32 11. September 2020.

    Možno, da drži, ampak vzorec 300 ljudi je majhen ...

  • 08:28 11. September 2020.

    Walmart je varen, mali s.p., ki mu je lokal edini vir preživetja pa hudo nevaren. Ljudje, začnite razmišljat s svojo …

  • 08:26 11. September 2020.

    Če se zazidam v stanovanje, sicer ni možnosti, da se okužim, je pa 100 % verjetnost, da umrem od lakote. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.