Objavili seznam spornih pekarn

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Objavili so seznam 50 pekarn, v katerih je potekal poostren nadzor. Zdaj je jasno tudi, v katerih so našli nepravilnosti.
Oglej si celoten članek

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je decembra pregledala 47 pekarn ter eno prodajalno kruha in pekovskih izdelkov. V 15 primerih niso ugotovili kršitev zakonodaje.

Na podlagi ugotovljenih neskladnosti so inšpektorji 24 subjektom izdali ureditvene odločbe in devetim izrekli opozorila, s katerimi so odredili odpravo ugotovljenih nepravilnosti. Na podlagi ugotovljenega stanja so uvedli skupaj 29 prekrškovnih postopkov.

Zapredki insektov v moki

Inšpektorji so med nadzorom med drugim odkrili neustrezno higiensko stanje, neustrezno ravnanje z živili, plesnive stene, opazili so iztrebke glodavcev, zapredke insektov v vrečah z moko, plesen, neustrezno označevanje živil, neustrezna sledljivost, eden od obratov pa tudi ni bil registriran. 

Seznam pekarn, v katerih so opravili nadzor, najdete na tej povezavi.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 14:15 16. December 2014.

    Moje so vse tri . DVE SUPER , ena za vedno odpadla ! Lahko daje od jutri zastonj , kar …

  • 14:10 16. December 2014.

    Tako se dela. Moja glavna pekarna je brez napak , pomožna pri službi pa papapapapapapapa , nikoli več !

  • 13:12 16. December 2014.

    Fikret Bislimaj, Slovenske Konjice<br />.....................<br />Ali ste mogoče pričakovali od šipeka higjenski minimum ?! Če si pri vsaki veliki potrebi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.