Objavili slike pobeglih zapornikov

Foto: Žurnal24 Pobegli Pavel Ninin
Generalna policijska uprava je posredovala fotografije dveh zapornikov, ki sta v torek pobegnila iz novogoriškega zapora.
Oglej si celoten članek

Znani sta tudi polni imeni zapornikov, ki sta jo ucvrla na prosto. To sta  Matjaž Trampuž, star 32 let, in 37-letni Pavel Ninin. Slednji je bil zaradi proizvodnje in prodaje nelegalnih substanc nepravnomočno obsojen na 26 mesecev zapora, njegov pobegli kolega Trampuž pa je bil osumljen velike tatvine.



Pobegli Matjaž Trampuž © www.policija.si

 
Skozi rešetke svobodi naproti
Zapornika, ki sta svoj pobeg izvedla v torek, naj bi celico zapustila že ob pol drugi uri zjutraj, torej več kot tri ure, preden so zaporniški delavci opazili njun pobeg. Generalni direktor Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij Tomaž Smole je za uspeli pobeg obtožil dotrajano opremo zapora. Navedel je, da sta Trampuž in Ninin pobegnila skozi okno z dvema rešetkama: "Najprej sta odstranila del opečnatega zidu, nato leseno okensko polico, izpulila prvo rešetko, palice druge rešetke pa sta ukrivila." Dodal je, da sta za rušenje zidu uporabila skoraj pol metra dolgo železno palico, ki sta jo odlomila od stola, dela zaporniškega inventarja.

Smole je opozoril, da jima podvig verjetno ne bi uspel, če bi zapor premogel primerno varnostno opremo. "Nadzorne kamere so zaznale njun pobeg, ker pa ne oddajajo zvočnega opozorila, niso nikogar opozorile na dogajanje." Omenil je tudi kadrovske težave v zaporniški službi, saj je vodja nadzorne izmene tisti dan delal več kot 15 ur, kljub temu pa ga to po Smoletovih besedah ne razbremenjuje soodgovornosti za pobeg iz zapora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.