Oblaki nad Starmani

Foto: Žurnal24 main Janez Starman, odvetnik in kandidat za koprskega župana, zanika, da bi bil vplet
(Politična) ozadja. Pojavljajo se govorice in namigovanja o mreži, ki naj bi jo spletla družina Starman.
Oglej si celoten članek

Danijel Starman, soimenjak in nečak znanega koprskega odvetnika, in Gregor Strmčnik, lokalni javnosti najbolj znan kot borec za odcepitev Ankarana, sta do pred dobrima dvema tednoma vodila družbo Triglav, zdravstvena zavarovalnica. Potem pa sta bila odstavljena.

AMZS: Ni nam treba naročati javno
Pojasnilo. “Mi smo zasebna gospodarska družba in nismo podvrženi pravilom o javnem naročanju,” na AMZS odgovarjajo na vprašanje, kako to, da njihovim zaposlenim ne želijo plačati dodatnega zdravstvenega zavarovanja, če to ni sklenjeno s Triglavom. Dodajajo, da so sicer že leta 2007 podpisali pogodbo o strateškem sodelovanju z največjo slovensko zavarovalnico.

Danijel Starman, ki je zdaj na bolniški, se je dokopal tudi do funkcije prvega nadzornika in zastopnika AMZS. In zanimivo – vodstvo AMZS je pred časom svojih nekaj sto zaposlenih obvestilo, naj prostovoljno zdravstveno zavarovanje sklenejo pri Triglavu, zdravstveni zavarovalnici. V nasprotnem primeru jim namreč stroškov dodatnega zdravstvenega zavarovanja AMZS ne krije več.

Hude kršitve

“Odpoklicana sta bila zaradi hujših kršitev obveznosti,” so bili redkobesedni v naši največji zavarovalnici in niso želeli odgovoriti na vprašanje, ali bodo proti njima morebiti vložili kazenski ovadbi, o čemer se govori zadnje dni. Neuradno pa naj bi bili v ozadju njune odstavitve tudi določeni nepremičninski posli.

Vprašali smo tudi, ali drži govorica, da je pri večini poslov oba odstavljena pravno pokrival odvetnik in kandidat za koprskega župana Janez Starman (ta je sicer tudi bratranec Danijela Starmana, op. p.). “Konkretnih pogodbenih razmerij ne komentiramo,” so odgovorili v zavarovalnici.

Janez Starman to sodelovanje zanika; po naših informacijah je zavarovalnico zastopal vsaj v sporu s koprsko občino glede postavitve zapornice na zemljišču ob poslovni stavbi zavarovalnice, ki naj bi bilo javno dobro.

Konkretnih pogodbenih razmerij ne komentiramo.
Zavarovalnica Triglav


Očitki nasprotnikov
Iz krogov blizu Borisa Popoviča pa prihaja na odvetnikov račun vrsta drugih očitkov, med drugim da naj bi Janez Starman s strankami posloval gotovinsko oziroma tudi brez izdajanja računov in tako pred dacarji utajil del svojih prihodkov. Starman to zanika.

Skupaj tudi drugje
Omenjena trojka se skupaj pojavlja v vrsti drugih poslovnih povezav. Danijel Starman je tako med drugim ustanovitelj koprskega zasebnega Zdravstvenega centra Morje, med njegovimi lastniki sta Strmčnik in Janez Starman. Je tudi ustanovitelj koprskega zavoda DS 13, ki se je pred dnevi prek dveh Starmanovih soprog promoviral z donacijo stotih halj otročnicam v izolski bolnišnici.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.