Obljubil je, da bo kmetoval

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Objavljamo celotno dokumentacijo, povezano v z vlogo Marka Jakliča za spremembo namembnosti. Obljubil je širitev kmetijske dejavnosti.
Oglej si celoten članek

Marko Jaklič je v pobudi za spremembo namembnosti svojega zemljišča potarnal, da nima zemljišč za širitev kmetijske dejavnost. 

"Namen imam širiti kmetijsko dejavnost in nimam zazidljivih površin za postavitev gospodarskih in pomožnih objektov za kmetijstvo," je v vlogi, ki jo je v dopolnitvi pobude že leta 2007 zapisal Jaklič. Bazena v vlogi ni omenil. 

Na kmetiji je sicer menda imel le nekaj piščancev, ki naj bi poginili, ko so mu odklopili elektriko, nekoč pa je omenil tudi, da sam cepi in prodaja drva. 

Potrebno za oživitev kmetije

Kmetijska svetovalna služba mu je na njegovo željo oktobra 2011 v podporo izdala mnenje, v katerem piše, da so pogoji kmetovanja na tej kmetiji izjemno zahtevni, saj je kmetija na višini od 749 do 811 metrov nadmorske višine. 

"Revitalizacija kmetije je pomembna z vidika preprečevanja zaraščanja in ohranitev kulturne krajine /.../ Nadomestna gradnja dotrajanih objektov za bivanje in kmetijsko rabo ter ob upoštevanju veljavne zakonodaje in predpisov potrebna za oživitev in ohranitev kmetijske dejavnosti," so zapisali v kmetijsko svetovalni službi. 

Na tej povezavi si lahko ogledate celotno dokumentacijo, ki nam jo je na podlagi zahteve za dostop do informacij javnega značaja posredovala Občina Dobrova - Polhov Gradec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 08:37 13. Avgust 2013.

    ...in propad poštenega slovenskega naroda!!! ...le vkup, le vkup!!

  • 06:52 13. Avgust 2013.

    Ce bo ta clovek kmetoval! Bazen si je zgradil pa zato, da bodo krave lahko svezo vodo pile in da …

  • 20:07 12. Avgust 2013.

    Človek lahko samo nemo gleda razpad države.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.