Obljubljajo, da na računu za mobitel ne bo več presenečenj

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
A1 je predstavil nove mobilne pakete MIO z neomejeno količino interneta. Po zakupljeni kvoti prenosa podatkov se bo hitrost zmanjšala na 2 Mb/s.
Oglej si celoten članek

"Ne bo več strahu pred presenečenji na računu," je ob predstavitvi noviha paketov dejal Jure Bohinc in napovedal, da bodo neomejen internet v začetku oktobra brezplačno omogočili tudi skoraj vsem uporabnikom, ki so na njihovih starih paketih.

Paket miniMIO ima vključenih 10, midiMIO 100 in maxiMIO 500 gigabajtov prenosa podatkov po običajni hitrosti. Cene so 11,99, 16,99 in 22,99 evra na mesec, v veljavi ostaja popust za združevanje več številk ali storitev na istem računu. Na večjih dveh paketih lahko uporabnik brezplačno pol leta oziroma dve let (na paketu maxiMIO) uporavlja še A1 Xplore music by Deezer, HBO GO ali VOYO. Podjetnikom bodo namesto teh možnosti ponudili klice v druge države EU.

A1 v Ljubljani, Mariboru in Celju svojim uporabnikom že omogoča 5G, prihodnje leto nameravajo s 5G omrežjem pokriti vsa mesta, glavne ceste in del podeželja, tako da bo imelo dostop do 5G omrežja 60 odstotkov prebivalcev.

V kratkem bodo v A1 ponudili nakup telefonov na obroke brez vezave, v petek se pri njih začne prodaja iPhone 13.

HoT z več podatki in tudi za poslovne uporabnike

HoT je danes odprl vrata tudi za poslovne uporabnike in povečal količino podatkov v paketih. V paketu Mini s 4 na pet gigabajtov, v paketu so količino prenosa podatkov s 40 zvišali na 60 GB, v EU gostovanju bo mogoče porabiti štiri (doslej tri), v paketu Extra pa bo na voljo 100 GB (doslej 80), od tega 6 v EU gostovanju (doslej 5), na 150/50 Mb/s so zvišali hitrost prenosa podatkov (s 50/10) in dodali še 50 minut za klice v države EU.

Cene paketov od vstopa na trg, tako kot so obljubili, ostajajo 6,99, 9,99 in 14,99 evrov.

Telemach povečal količino prenosa podatkov

Telemach je že v začetku meseca v 11 mestih ponudil omrežje 5G, ki ga brezplačno lahko uporabljajo njihovi uporabniki mobilnih paketov Več. 5G je na voljo v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju, Kopru, Murski Soboti, Novi Gorici, Slovenj Gradcu, Novemu mestu, Velenju in na Ptuju.

V paketu Več so po novem klici neomejeni (doslej 120 minut), količino prenosa podatkov so povišali na 5 GB, v paketu ŠE VEČ pa na 80 GB.

V paket Največ ostaja brez doplačila vključena glasbena platforma TIDAL Premium, uporabnikom, ki bodo do 30. septembra 2021 sklenili novo ali podaljšali obstoječe naročniško razmerje za paket Več ali Še več bodo brezplačno uporabo omogočili za 24 mesecev.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:11 15. September 2021.

    pri a1 bodite pozorni, saj vam HBO GO in VOYO računajo 2x, jst že 2 meseca zapored hodim osebno na …

  • 19:33 15. September 2021.

    Najnovejši nateg s strani A1 je, da imajo različne intervale obračunavanja pogovora in internetnih storitev. Storitev obračunavajo mesečno vendar z …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.