Obnova po koncu pouka

Foto: Žurnal24 Direktor Kovinarja gradenj Mirko Krašovec in župan Jure Žerjav sta podpisala pog
OŠ Josipa Vandota. Obnova letošnja največja investicija v Kranjski Gori.
Oglej si celoten članek

Dve fazi. “Prenova osnovne šole (OŠ) Josipa Vandota je letos največja investicija v Kranjski Gori. Glede na leta, ki jih je OŠ že preživela, je skrajni čas, da se lotimo obnove,” je ob včerajšnjem podpisu 755 tisoč evrov vredne pogodbe za prvo fazo obnove šole povedal kranjskogorski župan Jure Žerjav.

OŠ Josipa Vandota
Kranjska Gora. Šola je bila zgrajena leta 1970. Obiskujejo jo otroci iz Rateč, Podkorena, Kranjske Gore, Loga, Gozda - Martuljka in Srednjega Vrha.

Na razpisu za izvedbo del, ki vsebujejo ureditev učilnic, garderob in sanitarij južnega in vzhodnega dela OŠ, zamenjavo strojnih in elektronapeljav, tlakov, strehe ter fasade, je bilo izbrano jeseniško podjetje Kovinar gradnje. Dela na šoli bodo začeli takoj po koncu pouka, saj morajo biti dokončana do 23. avgusta.

Starši na pomoč pri selitvi
“Sama organizacija dela pred začetkom obnove bo zahtevna, saj bo treba učilnice izprazniti, pri čemer nam bodo pomagali tudi učenci. Največji zalogaj je knjižnica, zato smo na svetu staršev zaprosili tudi za njihovo pomoč, na kar so se z veseljem odzvali,” je dodala ravnateljica Cvetka Pavlovčič. Prihodnje leto bo druga faza prenove telovadnice in pomožnih prostorov, kuhinje, kletnih prostorov, zgradili pa bodo tudi nove prostore za oddelek vrtca ter novo knjižnico z multimedijsko učilnico.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.