Obramba igra za soseda

Foto: Špela Mohorič
Foto: Špela Mohorič
Procedura. Nadzorniki o prevzemu Pivovarne Laško na izredni seji.
Oglej si celoten članek

Za zdaj nadzorniki prvemu možu Mercatorja Žigi Debeljaku še niso dali soglasja za prevzem Pivovarne Laško. Potezo, ki jo ekonomisti vidijo kot obrambno pred prodajo Mercatorja Agrokorju, je Debeljak objavil tik pred podpisom prodaje in jo vsaj za nekaj časa ustavil.

Redna seja nadzornikov Mercatorja, vodi jih Robert Šega, je sicer predvidena za 26. januarja, a je zaradi skupščine Laškega štiri dni kasneje pričakovati, da se bodo nadzorniki Mercatorja na temo prevzemne ponudbe za Laško sestali prej, to je na izredni seji. Tako naj bi imeli dovolj časa za "zelo resno razpravo, ker to ni enostavna odločitev", pravi eden od njih. Bolj verjetno pa je, da bodo s sejo pohiteli, če bi se s podporo zapletlo, da pridobijo čas.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:44 6. Januar 2012.

    nadzorniki naj potrdijo ta prevzem laškega in basta.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.