Obravnava zoper Mačka preklicana

Foto: Žurnal24 Huda prometna nesreča na štajerski avtocesti se je zgodila na odseku med Arjo va
Obtožnica. Voznik, ki je oktobra predlani povzročil tragično nesrečo, še ne bo stopil pred sodnike.
Oglej si celoten članek

Danes bi se morala na Okrožnem sodišču v Celju začeti glavna obravnava zoper Branislava Mačka z Brega pri Polzeli, a je sodišče obravnavo preklicalo.

Maček je 2. oktobra predlani povzročil tragično prometno nesrečo na štajerski avtocesti, po kateri je vozil močno vinjen in v napačno smer. V nesreči so umrli trije mladi Celjani, eno dekle pa je bilo hudo poškodovano.

Ni pogojev za začetek
Neuradno naj bi se obtožencu, ki se zdravi v Psihiatrični bolnišnici Vojnik, zdravstveno stanje v zadnjih dneh poslabšalo, vendar njegova odvetnica Nuša Maček to zanika.

“Objektivni razlogi za zdaj ne dovoljujejo, da bi bil obtoženi sposoben za obravnavo. Ne gre za kakšno drastično poslabšanje njegovega zdravstvenega stanja, temveč za stanje, v kakršnem je obtoženi že poldrugo leto,” je pojasnila Mačkova.

Mačku, ki mu obtožnica očita predrzno vožnjo, grozi do 12 let zapora in odvzem vozniškega dovoljenja. Sicer pa mu je žalsko okrajno sodišče do pravnomočnosti sodbe že pred časom prepovedalo tudi razpolaganje s premoženjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.