Obroki precej dražji

Foto: Žurnal24 V restavraciji Tres Amigos so študentski obrok podražili, ker je bil prejšnji pr
Študentska prehrana. Za podražitev kriva elektronizacija in višji stroški.
Oglej si celoten članek

“Zaradi elektronizacije študentske prehrane smo morali zaposliti dodatnega natakarja, poslovanje pa se je precej podražilo. Prej smo za tiskanje bonov plačali okoli 70 evrov na mesec, zdaj nam plačevanje sedmih centov na transakcijo nanese okoli 200 evrov več stroškov. Tudi traku za POS-terminale ne dobimo nikjer drugje,” je Sebastijan Blakaj, lastnik Patrick's Puba, naštel razloge za podražitev študentskega obroka za en evro.

V povprečju dva evra
Večina ponudnikov študentske prehrane je tudi v Mariboru namreč z januarjem dvignila višino doplačila obroka. “Povprečna cena obroka je zdaj 1,96 evra in je v primerjavi z decembrom 2010 višja za 12 centov. Največ je treba doplačati v Gostilni Galeb, in sicer 3,98 evra,” je pojasnila Lidija Novak, odgovorna za stike z javnostmi na Študentski organizaciji Univerze v Mariboru.

1,96 evra je po novem povprečna cena obroka.

Dodala je, da cen niso spreminjali vsi ponudniki, tako je predvsem v okrepčevalnicah s hitro hrano možno jesti brez doplačila, saj ponujajo obrok v vrednosti državne subvencije, ki znaša 2,62 evrov.

Spreminjajo na dve leti
“Cene določamo na dve leti, zato jih nismo mogli dvigniti postopoma, v tem času so se podražile tudi vse sestavine in stroški elektrike, obljubljenih nižjih stroškov subvencij pa ni,” je dejal Andrej Železnik iz restavracije Rico Torres, kjer je doplačilo višje za 70 centov

Več ponudnikov
Na razpisu ministrstva za delo, družino in socialne zadeve je bilo v Mariboru izbranih 69 različnih ponudnikov študentske prehrane. Študentje se lahko prehranjujejo v 115 restavracijah, kar je 33 več kot lani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.