Obrtniki tudi danes na bankomatih

Foto: Žurnal24 (Foto: Saša Despot)
Člani Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije tudi danes nadaljujejo z dvigom gotovine z bankomatov. Banke ne beležijo težav.
Oglej si celoten članek

Člani Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) tudi danes nadaljujejo z dvigom gotovine iz bankomatov, akcija pa za zdaj poteka po načrtih, je povedal podpredsednik upravnega odbora OZS Jani Ulaga.

Združenje bank Slovenije zaradi akcije obrtnikov ne poroča o težavah pri oskrbi z denarjem. Slavko Cimprič iz Združenja bank Slovenije pravi: "Tukaj ni nič takšnega, kar ne bi bilo obvladljivo. Za božič in novo leto je povpraševanje mnogo večje. Obrtnikov je nekaj deset tisoč, kupcev pa nekaj sto tisoč."

Obrtniki so začeli dvigovati gotovino z bankomatov v petek, akcijo pa bodo nadaljevali tudi v nedeljo. "Naši člani se individualno odločajo za dvig denarja z bankomatov in gredo po običajnih sobotnih opravilih. Nekaterih delajo, mnogo jih na srečo še ima delo, čeprav ga primanjkuje iz dneva v dan bolj," je povedal Ulaga.

V ponedeljek se bo sestala skupščina OZS, na kateri bodo odločali o nadaljevanju državljanske nepokorščine. V ponedeljek bodo odločali o morebitnem preklicu protestnega shoda pred poslopjem državnega zbora in vlade, ki ga načrtujejo za sredo, medtem ko bodo o aprilski zapori Slovenije odločali na izredni seji skupščine. Ta bo verjetno potekala nekaj dni pred samo zaporo, ki jo načrtujejo za 18. april.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.