Obsojeni nekdanji varnostnik "pozabil" javiti, da odhaja na dopust?

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Bivši varnostnik, ki je izpraznil Sintalov trezor, naj bi bil za kazen premeščen na najstrožji oddelek zapora na Dobu.
Oglej si celoten članek

Nekdanji varnostnik, zaposlen v podjetju Sintal, Borut Hriberšek, ki so ga na ljubljanskem okrožnem sodišču julija lani obsodili na dveletno zaporno kazen zaradi kraje več sto tisoč evrov iz Sintalovega trezorja, naj bi med prestajanjem kazni v zaporu na Dobu prekršil več pravil. Zaradi česar naj bi ga nedavno premestili na zaprti oddelek zapora, kjer zanj zdaj veljajo strožja pravila.

Za dva tedna na dopust?

Hriberšku, ki je takoj na začetku sodnega procesa tatvino sam priznal in se v zameno zato s tožilstvom pogodil za kazen, je sodišče sprva dosodilo oziroma dovolilo, da kazen odsluži v obliki vikend zapora. Hriberšek je tako na začetku prestajanja kazni v zapor na Dob prihajal le ob koncih tedna, medtem ko je med tednom hodil v službo. Med tem prestajanjem kazni je bival na odprtem oddelku, kjer velja najmilejši režim prestajanja kazni oziroma najmilejša pravila.

Sredi poletja pa naj bi Hriberšek brez predhodnega obvestila ali prošnje vodstvu zapora za nekaj časa kar tako izostal s prestajanja kazni. Po nekaj tednih naj bi se nato nenadoma spet pojavil na Dobu, a brez posebnega opravičila, zakaj se v zapor ni vračal takrat, ko bi se tam moral zglasiti.

Hriberšek naj bi kasneje sicer vodstvu zapora in ostalim zaposlenim pojasnil, da naj bi si vzel nekaj dni dopusta, ki naj bi ga preživel ob morju. Po naših informacijah pa ob tem ni znal niti pojasniti, zakaj ni predhodno zaprosil za dovoljenje za ta izhod. Ker si dovoljenja ni pridobil, je namreč prekršil pravila, ki se jih morajo obsojenci med prestajanjem kazni na odprtem oddelku držati. Še posebej, če želijo sčasoma zaprositi še za ostale ugodnosti, ki so jih lahko deležni ob vestnem spoštovanju pravil.

Nazaj na zaprtega!

Zaposleni v zaporu naj bi zato ocenili, da bo najbolj primerno in pravično tudi do drugih obsojencev, ki pa vsa ta zapovedana pravila spoštujejo, če Hriberška premestijo na zaprti oddelek z najstrožjim režimom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 17:42 3. December 2014.

    Oponašal je Kalimerota.

  • 13:55 3. December 2014.

    MOGOČE MU BO PLEŠASTI POMAGAL???

  • 13:19 3. December 2014.

    Ko bo odslužil, bo pa pristal na socijalki do konca življenja. Da bi dobil službo po odsluženem zaporu ? Ni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.