Obsojeni župnik prost kot ptiček

Foto: Žurnal24 Frantar po naših podatkih živi v enem od ljubljanskih domov za ostarele.
Čeprav bi kašeljski župnik, ki je med letoma 1990 in 1992 spolno nadlegoval takrat komaj devetletno deklico, moral v zapor že januarja letos, je še vedno na prostosti.
Oglej si celoten članek

Po naših podatkih živi v enem od ljubljanskih domov za ostarele.

Ali bo šel v zapor?
Višje sodišče mu je po pritožbi kazen treh let in deset mesecev zapora zvišalo na pet let. A je Frantar zdravniško komisijo ministrstva za pravosodje prepričal, da je hudo bolan, ta pa je odločila, da takšen ne more za rešetke. Njegov zagovornik Boris Grobelnik o svojem klientu ne želi dati nobene izjave. Znano pa je, da je že aprila podal zahtevo za varstvo zakonitosti.

"Vrhovni sodniki o zahtevi še niso odločili," je povedal tiskovni predstavnik vrhovnega sodišča Gregor Strojin. Ker je Frantar dejansko svoboden, pa se postavljata dve vprašanji: ali bo kazen sploh odsedel in kako velika možnost je, da spet izgine. Znano je namreč, da se je sojenje zoper njega začelo leta 2003, a je izginil.

Izkazalo se je, da je bil misijonar v Malaviju v Afriki. Leta 2006 se je vrnil v Slovenijo in se po enem mesecu, ko so o njem mediji že poročali, sam javil policistom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.