Obtoženci: Trgovino je predlagal Šega!

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Proces Bavčar-Šrot. Nekdanji finančni svetovalec Pivovarne Laško nič ne ve o tem, da bi šefu predlagal nezakonito prodajo delnic.
Oglej si celoten članek

Kristjan Sušinski, nekdaj tesni sodelavec šefa Istrabenza Igorja Bavčarja, zanika, da bi Bavčar ja prav on prepričal, naj zlorabi svoj položaj in sodeluje pri domnevno sporni verižni preprodaji in nakupu delnic Istrabenza, ki jih je prodala Pivovarna Laško.

"Vse je konstrukt"

Sušinski se je včeraj zagovarjal na ljubljanskem sodišču. Zagotavlja, da je vse, kar mu tožilstvo očita, zgolj konstrukt. "Pivovarna je še nedavno zagotavljala, da s tem poslom ni bila oškodovana," se zagovarja. Odločen je tudi, da pivovarni ni treba poplačati prav ničesar. Pivovarna namreč od njega, njegovega mlajšega brata Nastje Sušinskega, Bavčarja in tedanjega šefa pivovarne Boška Šrota zahteva 25 milijonov evrov, za kolikor naj bi podjetje oškodovali s preprodajo. "Ne razumem niti, kakšen bi bil Šrotov motiv, da oškoduje pivovarno, ki jo je tedaj prevzemal, ker ne vem, kaj bi ga vodilo v to. In zakaj bi meni dajal velike vsote denarja za provizijo, če me sploh ni poznal," dodaja Sušinski. Hkrati poudarja, da je bil v tistem času zgolj pomočnik uprave Istrabenza in ne Bavčarjev finančni svetovalec.

Robert Šega, nekdanji finančni svetovalec Šrota in pivovarne, ki ga je včeraj sodišče zaslišalo takoj po zagovoru Sušinskega, pa po drugi strani zagotavlja, da se je pred začetkom tega domnevno spornega posla sestal prav s Sušinskim kot svetovalcem v Istrabenzu, in hkrati zanika, da bi prodajo delnic Šrotu svetoval prav on, kot trdita Šrot in Bavčar.

Dve kazni izrečeni

Blejskemu poslovnežu Bahtijarju Bajroviću je sodišče zaradi ponarejanja listin že prisodilo pogojno zaporno kazen osem, kranjskemu odvetniku Branku Lipovcu pa sedem mesecev z dvema letoma poskusne dobe. Sportina mora plačati 50 tisoč evrov kazni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.