Obtožnica zaradi njene hiše, a ona ni ovadena

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Obtožnica zaradi obnove hiše Simone Dimic, a ona ni ovadena. Vegrad naj bi oškodovali za 120 tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Specializirano državno tožilstvo je vložilo obtožnico zoper Hildo Tovšak, njeno nekdanjo desno roko Mateja Košiča, ki je vodil Vegradovo hčerinsko družbo AM, ter partnerja Simone Dimic Romana Horvata zaradi sporne obnove hiše v Murglah, ki naj bi jo gradili Vegradovi delavci z materialom, ki je bil namenjen za Celovške dvore, je poročala Pop TV. 

Tovšakova in Košič naj bi bila obtožena zlorabe položaja, Horvat pa napeljevanja h kaznivim dejanjem. Horvat naj bi namreč vse svoje želje glede luksuzne obnove hiše sporočal Košiču, ta pa je z njim tudi sklenil pogodbo za gradbena dela. Vendar gradbenih del za rekonstrukcijo vrstne hiše, kot je navedeno v pogodbi, do danes ni še nihče poravnal, niti ni jasno, kakšni stroški točno so nastali, saj je tudi Vegrad AM končal v stečaju.

Vegradovi delavci naj bi opravili za najmanj 120.000 evrov del, toliko pa naj bi znašala tudi premoženjska korist Horvata. 

Dimičeva ni obtožena, ker je vse posle Horvat sklepal v svojem imenu. 

Obtožnica sicer še ni pravnomočna. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 12:42 24. Februar 2015.

    +++

  • 21:26 20. Februar 2015.

    Zakaj naj bi bila premoženjska korist Horvatova? Kakšne buče. Saj on vendar ni lastnik hiše. Tudi če je luksuzna dela …

  • 14:44 20. Februar 2015.

    Seveda, saj tudi ne sme biti !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.