Očitno se je začelo: Konec veselja, krivulja se je obrnila navzgor!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Včeraj je bilo izdanih več TAN kod kot pred enim tednom.
Oglej si celoten članek

V nedeljo je bilo po podatkih ministrstva za javno upravo izdanih 632 TAN kod, kar pomeni, da bo približno toliko, verjetno nekoliko več pozitivnih PCR testov

V povprečju je potrjenih približno deset (med -5 in +20) odstotkov več novih okužb z virusom sars-cov-2, kot je izdanih TAN kod. 

Covid-19 Novi podatki: Slabe novice, krivulja se je obrnila navzgor!

Prejšnjo nedeljo je bilo potrjenih 557 TAN kod, kar je za približno 12 odstotkov manj. "Glede na TAN kode rastemo. Mislim, da se je začelo," je zapisal Matjaž Leskovar z Instituta Jožef Stefan, ki objavlja prognozo širjenja covid-19 v Sloveniji. 

Prejšnjo nedeljo je bilo sicer na koncu potrjenih 586 pozitivnih PCR testov.

V zadnji prognozi je napovedal, da bo epidemija zaradi širjenja omikrona okoli novega leta začela spet naraščati. 

"Kako se bo to odražalo na številu hospitaliziranih covidnih bolnikov na navadnih in intenzivnih oddlekih, bo odvisno od resnosti bolezni, ki jo povzroča," piše Leskovar. "Omikron se tako hitro širi zaradi izogibanja imunskemu sistemu in še večje kužnosti od delte. Dosledno izvajajmo pravilo CPT in vse ostale ukrepe, da pričakovana rast epidemije ne bo prehitra, kar bi kljub morebitnemu blažjemu poteku bolezni poplavilo bolnišnice s covidnimi bolniki. Najučinkovitejši ukrep za obvladovanje epidemije je cepljenje, ki pomembno zmanjša verjetnost za okužbo in težji potek bolezni. Kumulativno število hospitaliziranih zmanjša pri tako kužnem virusu le cepljenje, ukrepi to isto kumulativno število bolnikov le razporedijo na daljše časovno obdobje." 

Nedeljski podatki sicer zaradi manjšega števila opravljenih PCR testov niso najbolj zanesljiv napovedovalec razvoja trenda epidemije - več o gibanju epidemije bodo tako pokazali ponedeljkovi in torkovi podatki.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 24

  • 09:28 28. December 2021.

    Zakaj pa bi bilo pri nas drugače, kot drugje? Oblast, ki smo si jo izbrali, nas jaha. Aprila bomo (morda!) …

  • 20:01 27. December 2021.

    Malo še pa ze bo začelo ja..ker vas mamo pun jebeni kurac .janeza in vas pokvarjenw fašističnw laznive medije

  • 18:14 27. December 2021.

    Janez je spet imel slab dan, njegova Urška mu ni dala... visoke številke, ko bo spet dobu, bodo številke nižje... …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.