"Očitno sem s tem poglavjem zaključil"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nekdanji minister za promet Patrick Vlačič je potrdil, da odhaja iz politike.
Oglej si celoten članek

Potem ko je nekdanji prometni minister Patrick Vlačič v prvem krogu skupaj z Zlatkom Jenkom izpadel iz tekme za predsednika Socialnih demokratov, zdaj razmišlja, kaj naprej. Trenutno še prejema nadomestilo, ker pa ima profesorsko docenturo, se je začelo ugibati, ali se bo vrnil v akademske vode. Minuli konec tedna je sicer Igor Lukšič v drugem krogu volitev s 190 glasovi delegatov premagal dosedanjega predsednika stranke Boruta Pahorja.

Ste se že odločili, ali se boste vrnili v akademske vode?

Ne. Nisem bil izvoljen za predsednika stranke. Ko kandidiraš, se poteguješ za to funkcijo, nimaš rezervnega plana. Nisem več funkcionar stranke, nisem v državnem zboru in logična posledica je, da bom spremenil nekatere stvari v življenju – ali se bom vrnil v akademske vode ali pa počel kaj drugega.

Ste že dobili kakšno ponudbo?

Ne, ne.

K čemu se bolj nagibate oziroma kaj bi radi počeli?

Ne vem, do zdaj sem bil z vsemi silami usmerjen v razmišljanje o stranki, njeni prihodnosti in programu. Ne znam vam danes dati odgovora, vzel si bom nekaj časa za razmislek. Tudi če bi hotel na fakulteto, se pred oktobrom ne morem vrniti. Ali bom počel kaj drugega, ne vem.

Greste iz politike?

Ja, seveda, to je dokaj logično. V soboto nisem bil izvoljen in očitno sem s tem poglavjem zaključil.

Kaj pa naslednje volitve?

Ne vem, o tem takrat. Karkoli že počneš v življenju, ko se vržeš v nekaj z dušo in telesom, potem moraš to početi z dušo in telesom. Res je tudi, da nisem vse življenje v politiki. Zdaj sem bil v politiki in sem živel od politike, ko sem bil minister, prej pa nikoli. Počel sem že kaj drugega in je tudi kaj onkraj politike.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 22:57 6. Junij 2012.

    Ti te kariere sploh nisi smel začeti ! Pa prijatelja in Časarja pozdrav, ter gradbene prijatelje sej veš katere ne …

  • 21:00 6. Junij 2012.

    A ti ni reku oči, da pust računalnik, ker je to samo za odrasle?<br />Sicer pa, če gledam Patrika po …

  • 20:40 6. Junij 2012.

    ker si tako pameten, zakaj svojih otrok ne učiš kar sam, bodo vsaj vedeli kdo jih je spravil v ...?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.