Od jutri boste vozili ceneje

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Opolnoči se bodo znižale cene pogonskih goriv.
Oglej si celoten članek

Opolnoči se bodo spremenile cene reguliranih pogonskih goriv. Dizel bo po novem stal 1,153 evra, kar je 3,6 centa manj kot doslej. Cena 95-oktanskega bencina se bo znižala za dva centa na 1,256 evra za liter, so sporočili iz OMV Slovenija. 

V skladu z uredbo, ki jo je vlada sprejela novembra lani, lahko naftni trgovci cene 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah določajo sami.
Drugod po državi cene teh goriv še vedno ostajajo regulirane. Določajo se v skladu z vladno uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov na vsakih 14 dni, po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-evro.

Ceni 100-oktanskega bencina in kurilnega olja trgovci sami določajo od aprila lani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • ode
    16:20 28. Marec 2017.

    In pri tem prevozite 30 kilometrov. Samo zato, da boste potrdili svojo umobolnost.

  • 08:13 28. Marec 2017.

    Itak<br />Včeraj na SB v Wagni diesel po 0,988/l...

  • 15:43 27. Marec 2017.

    Ceneje se vozimo samo kadar gremo tankat čez mejo v Avstrijo !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.