Od malih rib do narkokralja

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Mednarodni kriminal. Prek Luke Koper naj bi načrtovali pretovor 200 kilogramov kokaina.
Oglej si celoten članek

Preiskava, ki so jo pred dobrimi štirimi leti začeli koprski kriminalisti, je bila povod za obsežno mednarodno kriminalistično operacijo, ki se je v torek končala v Milanu, v okviru katere so ovadili 70 ljudi, zasegli 70 do 80 kilogramov kokaina, šest kilogramov heroina in 20 tisoč ponarejenih evrov, je povedal Dean Jurič, vodja koprskih kriminalistov.  Italijanski kolegi so jih ob koncu akcije tudi obvestili, da so osumljenci načrtovali pretovor 200 kilogramov kokaina prek koprskega ali tržaškega pristanišča. Zdaj bodo poskušali še ugotoviti, ali so imeli kriminalci v Luki pomočnike.

Glavna Bolgar in Perujec

Koprski kriminalisti so konec leta 2008 preiskovali manjšo  organizirano kriminalno združbo slovenskih, črnogorskih in bosanskih državljanov, ki je skrbela za prevoz prepovedanih drog iz BiH do Italije, preiskava pa se je končala že spomladi 2009, ko so hrvaški varnostni organi aretirali dva slovenska "kurirja" s šestimi kilogrami heroina. A to je bil le "slovenski krak" mendarodne naveze, ki je kokain tihotapila iz Peruja, heroin pa iz Bolgarije. Na čelu združbe je bil 41-letni Bolgar Georgi Atanasov Todorov. Drogo so tihotapili tako, a so jo utekočinili in jo impregnirali v oblačila, nato pa jo v  milanskem laboratoriju spet predelali v prvotno stanje. To je bila naloga 87-letnega perujskega kemika Victorja Manuela Rissa Romana, imenovanega "El Duro". 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.