“Od računa boli glava”

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Ogrevanje. V nekaterih blokih ima večina stanovanj radiatorje izklopljene.
Oglej si celoten članek

“Dejansko je v kraju veliko stanovanj, katerih lastniki si zaradi visokih zneskov na položnicah ne morejo privoščiti toplih radiatorjev. V enem od blokov v Luciji se tako od 23 stanovanj redno ogrevajo le v štirih, v drugem pa imajo na primer od 17 stanovanj hladne radiatorje v šestih. Ker so ventili v številnih stanovanjih zaprti, imajo zato višje račune tisti, ki se (redno) ogrevajo,” razlaga Janez Žgajnar iz podjetja Ogrevanje Piran, ki upravlja bloke v kraju.

Rekorder

Foto: Suzana Kos Rajko Domjo “Jaz sem gotovo rekorder; moj račun za ogrevanje v decembru znaša 272 evrov,” ocenjuje Rajko Domjo. Živi v stanovanju, velikem 90 kvadratnih metrov. Neuradno naj bi bil v piranski občini sicer rekorder s položnico 302 evra neki drug lastnik enako velikega stanovanja.

Kako nastane račun?

Upravnik stanovanj je zaradi nezadovoljstva odpovedal pogodbo s podjetjem Kommunio, ki daljinsko odčitava stanje na merilnikih porabe toplotne energije po posameznih stanovanjih. Petrol, ki zagotavlja toplotno energijo, pa s Kommuniem nima pogodbe. Kako se torej dejansko izračunavajo zneski na položnicah in katera inšpekcija je pristojna za nadzor? Tržna in stanovanjska inšpekcija trdita, da tega gordijskega vozla ne moreta rešiti, energetskega inšpektorja – naša elektronska pošta se jim je izgubila – pa nam zunaj uradnih ur ni uspelo priklicati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 14:28 15. Februar 2013.

    to je maslo Gregorja Golobiča!!! ...te merilnike, bi mu jih vse zmetal v glavo, pa njegovemu žlahtniku, ki jih uvaža …

  • 13:13 15. Februar 2013.

    Je bil prispevek na nacionalki,v oddaji Tednik,pa je problematika ista,kar tudi jast že eno leto opozarjam vse možne institucije,pa nobenega …

  • 13:08 15. Februar 2013.

    To je rezultat korupcijsko vnešene ene alineje k 94.členu Energetskega zakona, iz katerega so potem mojstri "energetiki", inštalaterji, prodajalci delilnikov, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.