Od štirih sodbo dočakala le še dva

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Zbiljski gaj. Tožilec zahteva pogojne kazni za okoli 121 milijonov evrov škode pri gradnji naselja.
Oglej si celoten članek

Oškodovanje upnikov. Danes, skoraj devet let po razkritju, bo sodni epilog dočakala domnevna goljufija pri gradnji naselja Zbiljski gaj pri Medvodah. Tožilstvo bi Andreja Rezarja in Zdenko Škodlar, nekdaj odgovorna v podjetju Mebles kot investitorja gradnje naselja, kaznovalo s pogojno zaporno kaznijo.

Pet let na testu

Ob včerajšnjem zaključku sojenja Rezarju in Škodlarjevi zaradi domnevnega oškodovanja kupcev in vlagateljev je tako tožilstvo sodnici predlagalo, naj Rezarja obsodi na dve leti pogojne zaporne kazni. V zapor mu ne bi bilo treba, če v petih letih ne bi zagrešil novega kaznivega dejanja. Za Škodlarjevo pa tožilstvo zahteva eno leto pogojne zaporne kazni, ki pa ji je prav tako ne bo treba odsedeti, če v treh letih ne zagreši novega kaznivega dejanja. “Dolžnik si je samovoljno vzel pravico pri odločanju, koga bo poplačal, zato je večina upnikov ostala nepoplačana,” je ob koncu sojenja prepričano 
tožilstvo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:13 13. December 2012.

    BRAVO - BANANA SODSTVO - VSE nagnat cesto pometat!! bo več koristi!

  • 08:11 15. Junij 2012.

    Ne vem kako temu lahko rečejo sodba.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.