Odgovornih za smrt več?

Foto: Žurnal24 Zdravstvenega tehnika, ki je sprejel makedonskega delavca, so začasno premestili
Primer proučujeta tudi inšpektorat za delo in pristojna zbornica.
Oglej si celoten članek

Nujno. “Celoten postopek je bil izpeljan v skladu z vsakodnevno prakso in pravili te službe,” je sklep internega strokovnega nadzora po smrti makedonskega delavca, ki je v soboto zaradi bolečin v prsih prišel po nujno medicinsko pomoč. “Pacient ni bil obravnavan pri zdravniku, ker je samovoljno in brez besed zapustil prostore nujne medicinske pomoči,” ugotavlja komisija, ki je opravila nadzor.

O prijaznosti težko
Makedonski državljan Ferid Saiti je urgenco zapustil, potem ko mu je zdravstveni tehnik, ki naj bi bil po trditvah priče zelo neprijazen, pojasnil, da bo moral pregled doplačati, če se bo izkazalo, da ni šlo za nujno stanje. “Prijaznost oziroma neprijaznost našega zdravstvenega tehnika težko ocenjujemo, dejstvo pa je, da je pacientu pojasnil, da je nujna medicinska pomoč brezplačna in bi moral plačati le, če bi bila ta nenujna,” pravi Rudi Dolšak, direktor Zdravstvenega doma Ljubljana, pod katerega spada nujna medicinska pomoč.

Policijska preiskava

Zaradi suma, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, je policija v zvezi s smrtjo makedonskega državljana začela predkazenski postopek. “Policija bo preiskala vse okoliščine; zanimalo nas bo, kakšen status je imel makedonski državljan in v zvezi s tem tudi, ali je šlo za zaposlovanje na črno,” pojasnjuje Vinko Stojnšek, tiskovni predstavnik Policijske uprave Ljubljana.

Delodajalec neznan

“Bivši delodajalec mu je obljubil, da ga ne bo odjavil,” pravi Imer Berisha, s katerim se je Saiti dogovarjal, da bo delal v njegovi pekarni. Berisha trdi, da ne ve, kdo je bivši delodajalec, je pa z njim nameraval skleniti pogodbo, na podlagi katere bi Saiti delal pri njem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.