Odhajajo, čeprav jih je premalo

Foto: Žurnal24 Ljubljana11.05.08...zapor na Povsetovi na sliki paznik, ki odklepa resetke...pov
Zapori. Pravosodni policisti in pedagogi, ki naj bi vzgajali obsojence, odpuščeni celo zaradi kaznivih dejanj.
Oglej si celoten članek

Letos so v šestih zaporih po državi izgubili že 33 uslužbencev. Sindikat državnih organov sicer že več let opozarja, da bi se moralo število zaposlenih po zaporih vsako leto povečevati in ne zmanjševati.

Več jih je šlo samih

Med tistimi, ki so bodisi ostali brez službe v zaporih bodisi so se ji odrekli sami, so tako pravosodni policisti kot psihologi, pedagogi in drugi uslužbenci, zadolženi za prevzgojo obsojencev v zaporih. Trem izmed njih so na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij (Ursiks) izredno odpovedali njihove pogodbe. Neuradno, ker so jih zalotili pri hujšem kršenju delovne discipline oziroma celo kaznivih dejanjih med opravljanjem dela. Dva sta bila zaposlena na delovnem mestu pravosodnega policista, eden pa na delovnem mestu inštruktorja, pojasnjujejo na Ursiksu. Največ, skupno 18, pravosodnih policistov in pedagogov pa se je letos samih odreklo službi. Bodisi zaradi nezadovoljstva z delom in nizko plačo bodisi zaradi upokojitve. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:48 21. Oktober 2013.

    Varovati kriminalce za 600 EUR na mesec, ne , hvala!!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.