Odkrili največjo pedofilsko mrežo

Foto: Žurnal24
Policija z različnih koncev sveta je razbila največjo internetno pedofilsko mrežo do zdaj.
Oglej si celoten članek

Direktor Europola Rob Wainwright je na današnji novinarski konferenci v Haagu povedal, da je imela mreža 70 tisoč članov iz 30 različnih držav. V operaciji so identificirali 670 osumljencev in 230 zlorabljenih otrok.

Policija je do zdaj prijela 170 ljudi, največ (121) v Veliki Britaniji, kjer so identificirali tudi okoli 60 zlorabljenih otrok.

"Člani mreže so si preko zasebnega kanala na internetnem forumu izmenjevali filmčke in fotografije zlorabljenih otrok," je povedal Wainwright.

V operacijo so bile vključene naslednje države: Avstralija, Belgija, Kanada, Grčija, Islandija, Italija, Nizozemska, Nova Zelandija, Poljska, Romunija, Španija, Velika Britanija in ZDA. Slovenski policisti v njej niso sodelovali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.