Odletel direktor bančnega velikana

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Odstopil izvršni direktor švicarskega bančnega velikana UBS Oswald Grübel, potem ko je nek zaposleni z nepooblaščenim trgovanjem banki povzročil za 2,3 milijarde dolarjev škode.
Oglej si celoten članek

Grüblov odstop – podal ga je, ker „čuti dolžnost, da prevzame odgovornost za incident z nepooblaščenim trgovanjem – je izvršni odbor banke sprejel, čeprav so izjavili, da ga obžalujejo.

Tudi prevarant obžaluje

Vodstvo banke se je sicer zavezalo, da bo podprlo neodvisno preiskavo nepooblaščenega trgovanja in bo zagotovil sprejetje ukrepov, ki bodo v prihodnje preprečili tovrstne incidente.


Kweku Adoboli, 31-letni uslužbenec UBS, ki je obtožen kaznivih dejanj prevare in poneverb, je ta teden prek odvetnika izrazil svoje obžalovanje. "Obžalovanja mojega klienta se ne da opisati," je na sodišču v Londonu izjavil njegov odvetnik Patrick Gibbs.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:09 24. September 2011.

    Če bi to bilo pri nas, bi ta kup dreka na koncu ratal še župan ljubljane.

  • 18:23 24. September 2011.

    Seveda je usluzbencu zal, da so ga ujeli, ne da je storil to dejanje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.