Odlične novice: Ne odpuščali, še zaposlovali bodo!

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Potrebovali bodo vsaj 100 novih delavcev.
Oglej si celoten članek

Prvič po lanskem poletju z dobičkom

Gorenje je spomladi, ko je proizvodnja stala tri tedne, napovedalo tisoč odpovedi, a časnik Finance zdaj poroča, da odpuščanj zdaj ne bo, razen upokojevanj in odhodov na čakanje na pokoj. Državne pomoči za delavce ne prejemajo več, razen za tiste v karanteni - teh je približno 50. Gorenje naj bi po poročanju Financ letos junija prvič po lanskem poletju poslovalo z dobičkom, kar pomeni, da so bili lastniki pri ocenah nadaljnjega poslovanja preveč črnogledi.

Naročila so se močno popravila

Avgusta naj bi celo zaposlovali, saj da je bila potrjena naložba v proizvodnjo televizorjev. Potrebujejo okrog sto novih zaposlenih v proizvodnji, ponudili jim bodo pogodbe do konca oktobra, poleg tega pa bodo za proizvodnjo televizorjev potrebovali še okrog 350 ljudi. Novinarji časnika Finance kljub temu dodajajo, da lastniki niso pojasnili, ali bodo za to v celoti zaposlili nove delavce ali bodo za proizvodnjo uporabili zdajšnje zaposlene. 

Finance poročajo, da so se naročila v Gorenju "močno popravila, in to ne le v primerjavi s koronačasom" - naročil je za 20 odstotkov več, najbolj pa so se povečala v segmentu kuhalnih aparatov, hladilnikov in pomivalnih strojev, je za Finance dejal Chao Liu, v Gorenju odgovoren za proizvodnjo.

Tisoč ljudi Šok med delavci Gorenja

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 20:16 24. Julij 2020.

    Ne vem, mogoče jim ni avtomatsko kak koronski denar pripadal, pa so morali probati nekako drugače.

  • 17:34 24. Julij 2020.

    Dobra novica, za na prvo stran portala!

  • 16:10 24. Julij 2020.

    to niso nic kaj odlicne novice...to je samo en dokaz vec kak lahko tako podjetje susmari in manioulira .. prvo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.