Odločil se bo v torek

Foto: Žurnal24 Usoda stadiona je zdaj v rokah bank in ljubljanskega župana Jankovića, ki se mor
Stožice. Ali bo Janković podaljšal rok Grepu, bo znano naslednji teden. Penali za zamudo ne tečejo.
Oglej si celoten članek

Ljubljanski župan Zoran Janković se bo v torek odločil, ali bo Grepu podaljšal rok za dokončanje športnega centra v Stožicah. Je njegova odločitev odvisna od tega, ali bo Grep dobil posojilo od bank? “Ne bom več odgovarjal,” je v četrtek odvrnil Janković in dodal, da penali za zamudo ne tečejo.

“Le” 115 milijonov kredita
Na NLB neuradnih informacij, da bo sindikat bank Grepu dal “le” 115 milijonov evrov posojila in ne 150 milijonov, kot je bilo predvideno januarja, niso potrdili. “Pogovori z bankami o kreditu še potekajo, zato tega konkretno ne moremo komentirati. Sicer pa odločitev ni vezana na dokapitalizacijo banke,” je pojasnila Mojca Strojan iz službe za odnose z javnostmi NLB. Odločitev o dokapitalizaciji naj bi bila sicer znana čez dva tedna.

MOL se bo prijavila
Že v petek pa bo ministrstvo za šolstvo in šport (MŠŠ) objavilo razpis za financiranje športne infrastrukture iz evropske perspektive. Prejšnji teden smo prvi poročali, da je po naših informacijah ta denar predmet pogajanj med Mestno občino Ljubljana (MOL) in državo za sofinanciranje Stožic. Janković je v četrtek potrdil, da se bodo na razpis prijavili. Na vprašanje, ali bi bilo 9,4 milijona evrov, kolikor bodo podelili na tem razpisu, dovolj za poplačilo ogrevalne dvorane in pomožnega nogometnega igrišča, pa je odgovoril, da še ne vedo, koliko potrebujejo. To bodo vedeli po obračunu, ki mora biti narejen do konca julija.

Sicer pa v četrtek na MŠŠ niso želeli razkriti podrobnosti razpisa, in sicer do kdaj bodo sprejemali prijave, kdaj bodo znani rezultati, kdaj bodo lahko nakazali ta denar in ali obstajajo omejitve, koliko sredstev lahko dobi en prijavitelj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.