Odločilni dan TVM

Foto: Žurnal24 Na zboru delavcev v začetku tedna so se zaposleni soglasno odločili, da bodo v s
Pred stečajem TVM. Danes naj bi se sestal nadzorni svet.
Oglej si celoten članek

Današnji dan naj bi bil odločilen za usodo 140 delavcev Tovarne vozil Maribor (TVM), ki stavkajo od novega leta. Kot so sporočili iz podjetja Viator & Vektor, ki je lastnik TVM, naj bi se danes sestal nadzorni svet (NS) TVM. "Čakamo, kaj bo na NS, kakšno rešitev bodo ponudili lastniki," je pojasnil Branko Medik, sindikalist Skei Podravja.

Če vodstvo in NS ne bosta našla rešitve, bodo delavci prihodnji teden sami vložili predlog za stečaj podjetja. Ker pa delavci, ki še niso dobili lanskega regresa in decembrskih plač, ne morejo zbrati 3.600 evrov za začetek stečajnega postopka, jim je, po besedah Medika, roko ponudil župan Franc Kangler. "Obljubil je, da nam bo plačal akontacijo," je dodal naš sogovornik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.