Odločitev o Teš 6 v rokah Slovenije

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Šušteršič: "Nismo sprejeli dokončne odločitve o tem, ali zakon o poroštvih Teš 6 podpiramo." Medtem EIB čaka na odločitev Slovenije, na osnovi katere bodo odobrili ali zavrnili posojilo za izgradnjo šestega bloka.
Oglej si celoten članek

Minister za finance Janez Šušteršič je napovedal, da bo vlada dokončno odločitev o tem, ali podpira zakon o poroštvih Termoelektrarne Šoštanj (Teš), sprejela na svoji seji prihodnji teden. Predlog zakona o državnem poroštvu Teš je v državni zbor vložil poslanec SD Srečko Meh.

Medtem v Bruslju čakajo na razplet dogodkov v Sloveniji, ki bo odredil prihodnost projekta. Posojilo Evropske investicijske banke (EIB) za projekt Teš 6 v višini 440 milijonov evrov je odvisno od tega, ali bo Slovenija jamčila zanj. Brez državnega poroštva tudi posojila ne bo, je povedal podpredsednik banke Simon Brooks.

Višina prihrankov zaradi reorganizacije še ni znana

Šušteršič je tudi napovedal, da računajo, da bo parlament že na aprilski seji sprejel rebalans proračuna za letošnje leto. Tega naj bi na vladi tako sprejeli marca. Hkrati z rebalansom pa bo stekel tudi proces reorganizacije vlade in združevanje ministrstev.

Nova sekretarja na ministrstvu za finance sta Dejan Krušec, ki je bil zadnja leta zaposlen v evropski centralni banki, in Aleš Živkovič, ki ga je Šušteršič opisal kot enega ključnih strokovnjakov za financiranje zdravstva.

Šušteršič je povedal še, da je že sestavil kabinet, v katerem bo očitno sedela tudi žena Rada Pezdirja Ana Jevšek Pezdir.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.