Odnos države do invalidov: cvek

Foto: Žurnal24 "Pri mladih je neverjetno to, koliko optimizma in truda vlagajo v okrevanje. Mla Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 hendikepirani, invalidi, Koper, akcija, Alternativa obstaja Foto: Žurnal24 hendikepirani, invalidi, Koper, akcija, Alternativa obstaja Foto: Žurnal24 main Celjski Rdeči križ čez poletje zapre svoja vrata, ker nimajo dovolj prostovoljce Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 hendikepirani, invalidi, Koper, akcija, Alternativa obstaja
Več kot polovica Slovencev ne ve, da se z delom denarja od iger na srečo sofinancirajo invalidske in humanitarne organizacije. Humanitarne organizacije so sicer bolj prepoznavne kot invalidske.
Oglej si celoten članek

Raziskava, ki jo je za Fundacijo za financiranje humanitarnih in invalidskih organizacij (FIHO) opravil Giedon, je pokazala, da le 41,4 odstotka anketirancev ve, da se z delom denarja od iger na srečo sofinancirajo invalidske in humanitarne organizacije.

Z izjemo Rdečega križa, Karitasa in Unicefa Slovenci bolj slabo poznamo humanitarne in invalidske organizacije. Večina meni, da bi se morale organizacije še naprej financirati tako kot do zdaj.

Zanimivi pa so tudi podatki o tem, kako različno dojemajo odnos države do humanitarnih organizacij tisti, ki delujejo prostovoljno, in tisti, ki ne. Več v galeriji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.