Odpadne sveče so obtičale

Foto: Žurnal24 Ob predelovalnici so kupi nepredelanih sveč, za katere se Jeseničani bojijo, da
Interseroh: Plastkom je enostransko ustavil prevzemanje odpadnih sveč.
Oglej si celoten članek

"Dejstvo je, da je podjetje Plastkom enostransko ustavilo prevzemanje odpadnih nagrobnih sveč, četudi so se po pogodbi obvezali za prevzem celotne količine sveč od družbe Interseroh," je dejal Uroš Černuta iz podjetja Interseroh, ki ima s Plastkomom sklenjeno pogodbo za predelavo odpadnih sveč.

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah se Plastkom spopada s hudimi finančnimi težavami in naj bi bil celo blizu stečaju. Odgovorov Plastkoma do zaključka redakcije nismo prejeli.

Slaba kakovost predelave
Kot so dodali pri Interserohu, je za zastoj v predelavi in ustavitev dela deloma kriv slab tehnološki proces predelave, zaradi katerega so reciklirani materiali slabe kakovosti in imajo zato nižje cene. Vseeno pa upajo, da bo Plastkom čim prej poskrbel za predelavo odpadnih nagrobnih sveč, saj so jo že plačali.

Iščejo druge rešitve
Kot je sklenil Černuta, mora Interseroh ne glede na položaj v Plastkomu zaradi obveznosti v shemi ravnanja z odpadnimi svečami skrbeti tudi za njihovo nemoteno prevzemanje od upravljalcev pokopališč. Zaradi zaustavitve predelave v Plastkomu so morali namreč začasno poskrbeti za skladiščenje odpadnih sveč, iščejo pa druge rešitve za njihovo predelavo, saj jih po uredbi lahko skladiščijo le eno leto.

V Interserohu so pojasnili, da je Plastkom sicer le pogodbeni izvajalec, s katerim so se zavezali, da jim celotno količino odpadnih nagrobnih sveč dostavljajo v predelavo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.