Pozor, trgovine bodo dva dni zaprte!

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Večina trgovcev bo v prihodnjih dneh za dva dni zaprla vrata.
Oglej si celoten članek

Če smo bili še nedavno tega vajeni, da so trgovine tudi med prazniki odprte, je letos drugače. Trgovine bodo 1. in 2. aprila zaprte. 

Medtem ko bodo v soboto odprti po ustaljenih urnikih, v nedeljo in ponedeljek temu ne bo tako. V Mercatorju tako sporočajo, da bodo zaprte vse njihove poslovalnice. Prav tako bodo na velikonočno nedeljo in ponedeljek zaprte vse Sparove trgovine, obe poslovalnici E.Leclerc, poslovalnice trgovskih verig Lidl, Hofer in Tuš. 

Z novim letom so začele veljati spremembe, ki so del dogovora med delodajalci in sindikalisti s področja trgovine. Po dogovoru, ki so ga dosegli konec lanskega leta, so trgovine zaprte 1. januarja, 8. februarja, na velikonočno nedeljo in ponedeljek, 1. maja, na binkoštno nedeljo, 25. junija, 15. avgusta, 1. novembra in 25. decembra. 

Poleg tega, da bo večina trgovin na omenjene praznike zaprtih, bodo skladno z dogovorom na ostale praznike delavci dobili 250 odstotkov višjo urno postavko. Delavci bodo lahko delali največ 15 nedelj v letu, a ne več kot dve na mesec. Urna postavka bo višja za 100 odstotkov oziroma ne sme biti nižja od 5,4 evra bruto na uro. Delavci, ki imajo otroke, mlajše od treh let, nosečnice in doječe matere ter eden od staršev hudo bolnemu otroku ali otroku s telesno ali duševno prizadetostjo ne bodo smeli delati ob nedeljah.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:14 30. Marec 2018.

    folk bo pocrko od lakote!!!!!!!!!!!!!! Pravilno, zapret trgovine in naj se trgovci spočijejo in imajo tud oni praznike!!!

  • 12:29 30. Marec 2018.

    kako je urna postavka 250% ali 100%.

  • 12:14 30. Marec 2018.

    a se trgovci sploh zavedate koliko ljudi bo umrlo od lakote (psihične)? tole je pa res nedopustno, zasvojenci s popusti …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.